Jääkärit – selkotietokirja ilmestynyt

”Tämä kirja kertoo jääkäreistä. Se kertoo siitä, miten miehet pääsivät salaa Saksaan sotilaskoulutukseen, palasivat Suomeen, ja taistelivat vapaussodassa itsenäisen Suomen puolesta. Jokaisen suomalaisen on hyvä tietää, keitä jääkärit olivat. Vielä tärkeämpää on tietää jääkärien merkittävä osuus Suomen itsenäistymisessä ja myös talvi- ja jatkosodan taisteluissa, joissa Suomi säilytti itsenäisyyden.” -Pertti Rajala.

Vuosina 1914-1916 Suomesta lähti nuoria miehiä Saksaan sotilaskoulutukseen. Heidän yhteinen tavoitteensa oli vapauttaa Suomi Venäjän vallan alta. Jääkärit taistelivat vapaussodassa itsenäisen Suomen puolesta. Jääkäreillä oli myös suuri rooli Suomen oman armeijan luomisessa ja itsenäisyyden säilyttämisessä talvi- jatkosodan taisteluissa. Jääkärit -kirja kertoo jääkärien perinnöstä ja merkityksestä: itsenäisyyden saavuttamisesta ja säilyttämisestä. Jääkärit -kirjan on kirjottanut palkittu tietokirjailija Pertti Rajala.

”Emme voi toistaa jääkärien sankaritekoja, mutta voimme jääkärien hengessä asettaa Suomen edun oman etumme edelle. Voimme huolehtia maamme itsenäisyydestä ja maamme puolustamisesta, sekä edistää isänmaanrakkautta kehittämällä maatamme yhä suurempaan kukoistukseen.” -Gustav Hägglund, entinen puolustusvoimien komentaja.

Jääkärit -kirja on selkokielinen tietokirja

jaakarit

Selkokirjat tarjoavat tietoa ja lukuelämyksiä niille ihmisille, joiden on vaikea lukea ja ymmärtää yleiskielisiä tekstejä. Selkokeskuksen arvion mukaan noin 500 000 suomalaista tarvitsee selkokieltä.

Kiitokset Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistys ry:lle kuvien käytöstä, Suomen Jääkärimuseolle ja Maanpuolustuksen kannatussäätiölle kiitos yhteistyöstä.

Mahdollisia lisätietoja ja haastatteluja antaa kirjan kirjoittaja Pertti Rajala. pertti.rajala54@gmail.com puh: 050 552 3827

Mikäli haluatte lisää Jääkärit -kirjoja, voitte ottaa yhteyttä: Tuettu Työllistyminen ry:n toiminnanjohtaja Esa Jukantupa, esa.jukantupa@kauhava.fi, puh: 040 551 3812