Ka! Moon

Ka! Moon -kirjan julkistamistilaisuus pidettiin Lapuan Kristillisellä Opistolla perjantaina 25.4.2008.

Ka! Moon

Onni on sitä kun kaikki onnistuu hyvin. Mikään ei mene överiksi tai pieleen.

Onnea on hyvät muistot. Onni on töiden hyvin sujumista. Onni on mukavaa ystävällisyyttä ja hyviä työkavereita. Onni on lentää. Leipomisesta tulee potkuja onnelle.

Onni on mopo, pizza ja raha. Onnea on kaverit, rakkaus, iloisuus ja perhe, hauskuus ja synttärit.

Moon-toiminnan tavoitteena on ohjata nuorta itsenäiseksi. Työn vastapainona ovat itsenäistyminen, harrastukset sekä sosiaalisten verkostojen laajentaminen. Työssäkäyntiavustajan rooli Moon-nuoren tukena on ensiarvoisen tärkeä.

Ehkä tärkeämpää kuin huomion kiinnittäminen vamman laatuun onkin selvittää asiakkaan motivaatio ja halu työllistymiseen. Itseluottamuksen kehittämisen alkutaipaleelle on varauduttava tekemällä kovasti työtä.

Työssäkäyntiavustajakoulutus on tärkeä osa Moon-toiminnan kehittämisessä osana tuettua työllistymistä. Suurimmat ongelmat erityisen nuoren integroitumisesssa yhteiskuntaan ovat ihmisten asennetasolla. Työssäkäyntiavustajan ja Moon-nuoren välisessä vuorovaikutuksessa molemminpuolinen luottamus, aito läsnälo luo mahdollisuuden toisen tukemiseen hänen omista lähtökohdistaan.

Ihan hyvä huomio olla väärässä, myöskin itselle. Liian usein arviomme perustuu ulkoiseen olemukseen, ja varsinkin vajaakuntoisen kohdalla voi ennekkokäsityksemme ensi tapaamisen perusteella ohjautus hyvinkin väärille urille.

Ka! Moon -kirjan tavoite on raottaa ovea Moon-toimintaan sekä mahdollisesti valottaa joitain näkökulmia erilaisten ihmisten kokonaisvaltaisessa tukemisessa. Tuettu työllistyminen ja Moon-toiminta kulkevat käsi kädessä.

Pohjalaisen artikkeli

Pohjalainen uutisoi kirjan julkaisusta 28.4.2008.

Voit kysyä kirjaa lainaksi omasta kirjastostasi!